Meiraap soep

Ingrediënten

500 gram Meirapen (2-5 meirapen)

Bosje Brave Hendrik of Rucola

25 gram roomboter

3 sjalotjes

2 knoflookteentjes

0,6 liter bouillon

Zeezout

peper

Bereidingsstappen

  1. Verwarm klontje roomboter in de soeppan.
  2. Snij de sjalotjes en knoflookteentjes grof en smoor ze zachtjes in de roomboter.
  3. Was en snij de meirapen in kleine blokjes.
  4. Voeg meirapen bij de sjalotjes en knoflook.
  5. Laat even smoren en voeg dan de bouillon toe.
  6. Laat meiraapjes 15 minuten koken’
  7. Haal de pan van het vuur en pureer de groenten tot een zachte romige massa.
  8. Voeg naar smaak zeezout en peper toe.
  9. Was de BraveHendrik (of rucola) en knip deze fijn voor de garnering.
  10. Giet de soep in een kop en voeg de garnering toe.


Milanese Roodkop

Milanese Roodkop

Brassica Rapa

De meiraap is een echte vergeten groente, die vroeger veel gegeten werd.  Meiraap 'Milanese Witte Roodkop' kan zowel in het voor- als najaar gezaaid worden. Dit ras geeft een tweekleurige knol die vooral rauw erg lekker smaakt. De knolletjes zijn platrond van vorm en bevatten een wit vruchtvlees.