De onvergetelijke groentetuin ontdekken met (h)eerlijk diner bereidt door een chefkok

Datum: 01-12-2023 - 31-12-2024
Minimum aantal deelnemers: 10
Maximaal aantal deelnemers: 25
Kosten: € 90,00

Inhoud

Ken je de Olifanten Knoflook, de Ezetha Kapucijners of de Citroen Verbena? Boer Henk teelt deze groenten in zijn groentetuin van ruim 15.000 m2 met nog meer dan 100 bijzondere groenten en/of kruiden. De groente groeien allemaal in de open lucht en de teelt vindt zo natuurlijk mogelijk plaats. Wil je meer weten over hoe deze groenten geteeld worden en hoe je ze kunt bereiden? Dat kan boer Henk vertelt graag over de groenten en kruiden en er staan informatieborden met uitleg over het telen, het gewas en het bereiden. Heel bijzonder is dat de Peelrandbreuk (geologische breuklijn) dwars door de groentetuin loopt. Deze breuklijn is zichtbaar gemaakt in de tuin en zorgt voor een ondergrondse waterval van 3 tot 4 meter.
U wordt ontvangen op de Brabantse boerderij met koffie/thee. U proeft iets lekkers uit de groentetuin, dat door boer Henk bereidt is. Boer Henk vertelt hoe hij groenten teelt en verzorgt een rondleiding door de (h)eerlijke groentetuin. Er is ruimschoots de mogelijkheid om vragen te stellen en ervaringen te delen.
Het bijzondere culinaire 3 gangendiner wordt bereidt door een chefkok met vele (h)eerlijke groenten en kruiden uit de tuin van Bijzonder Brabants. De samenstelling van het diner is natuurlijk afhankelijk van het seizoen en bestaat uit voorgerecht, hoofdgerecht en een nagerecht. De prijs is inclusief bij iedere gang iets te drinken naar keuze.
Van het diner geniet je op het terras aan de achterzijde van de boerderij aan de groentetuin. Bij slecht weer is het diner in een mooie authentieke ruimte in de oude boerderij.
Naar wens is het arrangement uit te breiden.