De onvergetelijke groentetuin beleven met (h)eerlijke lunch

Datum: 01-01-2024 - 31-12-2024
Minimum aantal deelnemers: 8
Maximaal aantal deelnemers: 25
Kosten: € 39,00

Inhoud

Ken je Kapucijners, Sugar Snaps of de Rote Emma? Boer Henk teelt deze groenten in de groentetuin van ruim 15.000 m2 met nog meer dan 100 bijzondere groenten en meer dan 50 verschillende kruiden. De planten groeien allemaal in de open lucht en de teelt vindt zo natuurlijk mogelijk plaats. Wil je meer weten over hoe deze groenten geteeld worden en hoe je ze kunt bereiden? Dat kan boer Henk vertelt graag over de groenten en kruiden en er staan informatieborden met uitleg over het telen, het gewas en het bereiden. Heel bijzonder is dat de Peelrandbreuk (geologische breuklijn) dwars door de groentetuin loopt. Deze breuklijn is zichtbaar gemaakt in de tuin en zorgt voor een ondergrondse waterval van 3 tot 4 meter.
U wordt ontvangen op de Brabantse boerderij met koffie/thee en een Petit Boertje, dat door boer Henk bereid is. Boer Henk vertelt hoe hij op een natuurlijke manier groenten teelt en verzorgt een rondleiding door de (h)eerlijke groentetuin. Er is ruimschoots de mogelijkheid om vragen te stellen en ervaringen te delen.
Tijdens de bijzondere lunch proeft u gerechten bereidt met (h)eerlijke groenten en kruiden uit de tuin van Bijzonder Brabants. De lunch bestaat uit 2 gerechten, afhankelijk van het seizoen is dat soep, salade gerecht of een/twee Bijzonder Brabants broodjes. De prijs per persoon is inclusief twee consumpties naar keuze.
Van de lunch geniet u op het terras aan de groentetuin. Bij slecht weer luncht u in een mooie ruimte in de oude boerderij.
Naar wens is het arrangement uit te breiden met een drankje. Ook kunt u potjes kopen met op ouderwetse manier ingemaakte groenten en verse seizoensgroenten. 
Naar uw wens is de volgorde van het arrangement aan te passen.