De onvergetelijke groentetuin beleven met een (h)eerlijke lunch workshop.

Datum: 02-01-2024 - 31-12-2024
Minimum aantal deelnemers: 8
Maximaal aantal deelnemers: 16
Kosten: € 60,00

Inhoud

Ken je de Platte Witte Meiraap, de Boerentenen of het Citroen Afrikaantje? Boer Henk teelt deze groenten in de groentetuin van ruim 15.000 m2 met nog meer dan 100 bijzondere groenten en/of kruiden. De groente groeien allemaal in de open lucht en de teelt vindt zo natuurlijk mogelijk plaats. Wil je meer weten over hoe deze groenten geteeld worden en hoe je ze kunt bereiden? Dat kan boer Henk vertelt graag over de groenten en kruiden en er staan informatieborden met uitleg over het telen, het gewas en het bereiden. Heel bijzonder is dat de Peelrandbreuk (geologische breuklijn) dwars door de groentetuin loopt. Deze breuklijn is zichtbaar gemaakt in de tuin en zorgt voor een ondergrondse waterval van 3 tot 4 meter. U wordt ontvangen op de Brabantse boerderij met koffie/thee. U proeft iets lekkers uit de groentetuin, dat door boer Henk bereid is. Boer Henk vertelt hoe hij (h)eerlijke groenten teelt en verzorgt een rondleiding door de (h)eerlijke groentetuin. Er is ruimschoots de mogelijkheid om vragen te stellen en ervaringen te delen.
De bijzondere lunch wordt zoveel mogelijk bereidt met (h)eerlijke groenten en kruiden uit de tuin van Bijzonder Brabants. Je gaat aan de slag met met het zelf oogsten van groenten in de tuin. De bereiding van de lunch vindt plaats onder begeleiding van boer Henk. De lunch bestaat uit 2 gerechten, wat afhankelijk is van het seizoen bijvoorbeeld soep, een salade gerecht of een bijzonder broodje. De prijs is inclusief twee consumpties naar keuze.
Je geniet van de lunch op het terras aan de groentetuin. Bij slecht weer lunch je in een mooie ruimte in de oude boerderij.
Naar wens is het arrangement uit te breiden met een drankje. Ook kunt u potjes kopen met op ouderwetse manier ingemaakte groenten en verse seizoensgroenten.