Als je van de aarde houd, dan zorg je goed voor de bodem, dan kun je nu en in de toekomst (h)eerlijk eten.
Nieuwsbrief  Nummer 1          oktober 2018
Agenda
13 oktober 2018  10.30 - 16.00   
Nationale archeologie dagen 'Kannenbuizen en de Peelrandbreuk'

Meer info

27 oktober 2018  ochtend    
Voedselkaravaan  
Groentetuin Bijzonder Brabants met boerderij De Breemortel
Eerste nieuwsbrief
Houd je van (h)eerlijk eten en vind je het belangrijk, waar het eten vandaan komt en hoe het geteeld wordt? Boer Henk in ieder geval wel. Via de nieuwsbrief kun je op de hoogte blijven over de groenten en de activiteiten van Bijzonder Brabants. Bijzonder Brabants is het bedrijf dat boer Henk in 2014 op het platteland in de Peel gestart is. Achter de authentieke langgevelboerderij ligt de moestuin van ruim 15.000 m2. In deze tuin groeien meer dan 100 verschillende bijzondere groenten. Groenten, die je niet snel tegenkomt in de supermarkt en in restaurants. Dat is doodzonde. Boer Henk noemt het onvergetelijke groenten, want ze smaken heerlijk en je kunt er prachtige gerechten van maken. Met de groenten wordt niet gerommeld. Ze worden op een natuurlijke manier geteeld, gewoon in de open lucht.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat ik jouw email adres heb gekregen of dat ik contact heb gehad. Ik stuur niet meer of minder dan eens per maand een nieuwsbrief. Als je dat niet op prijs stelt, meld je dan af onderaan deze nieuwsbrief bij 'afmelden'.
Sojabonen uit de Peel
Surprise deze week. Enorm trots is boer Henk, dat het gelukt is om sojabonen op onze boerderij te laten groeien. Gewoon in de Peel en dan ook nog eens op een manier, dat we geen gewasbescherming nodig hebben. Sojabonen zijn heel erg veelzijdig. Je kunt er van alles mee, je kunt ze namelijk zo gebruiken of je kunt ze verwerken tot sojamelk, tofu, tempeh, sojasaus en miso. Je kunt de sojabonen ook als snack eten of ze verwerken in een warme maaltijd of een salade.
Daarnaast is de sojaboon heel gezond. De hele sojaboon is een uitstekende bron van eiwitten (40%), onverzadigde vetten, mineralen, vitamines en voedingsvezels, dit zorgt er voor dat je lang een verzadigd gevoel hebt. De sojabonen helpen ook mee met de opbouw van je spieren. Sojaboon overtreft alle andere voedingsmiddelen, zelfs vis en vlees, wat betreft het eiwitgehalte. Behalve het hoge eiwitgehalte zijn de eiwitten van de sojaboon ook van zeer goede kwaliteit omdat ze alle 8 essentiële aminozuren in een zeer gunstige verhouding bevat.
Ouderwets ingemaakte groenten
Bijzonder Brabants kistje met traditioneel ingemaakte bijzondere groenten
In de groentetuin groeien soms meer groenten, dan op dat moment gegeten kunnen worden. Het is zonde om die verloren te laten gaan. Net als vroeger maakt boer Henk deze groenten in, zodat er op een ander moment van genoten kan worden. Bij het inmaken van de groenten worden alleen natuurlijke producten gebruikt. De ingemaakte groenten kunnen worden gebruikt in diverse gerechten, voor tussendoor en zijn ook lekker voor bij de borrel of als cadeau.
Het Bijzonder Brabants kistje is ook bijzonder geschikt voor bedrijven als relatiegeschenk als vervanger voor wijn of voor de medewerkers als duurzaam kerst geschenk. Ook is het mogelijk voor bedrijven om losse potjes, zoals: augurk Hokus zoetzuur; cougettes All Colours zoetzuur, Superschmelz snacker en Pompoenchutney te kopen, welke eventueel aan een kerstpakket worden toegevoegd. Allemaal van dichtbij met een lage CO2 foodprint.
Vergaderen in een inspirerende omgeving
Aan de achterkant in de authentieke langgevelboerderij aan de groentetuin ligt de vergaderruimte. Deze ruimte is geschikt voor groepen tot 25 personen. Bij mooi weer kan op het terras vergaderd worden. De vergaderruimte is oa.  voorzien van een 65 inch TV voor presentaties, waarop de eigen laptop is aan te sluiten. Tussendoor kan genoten worden van de onvergetelijke groentetuin. Naar wens kan boer Henk een lezing verzorgen over duurzaam groenten telen met een rondleiding. Ook is het mogelijk om te genieten van een Bijzonder Brabantse lunch of kan een diner verzorgt worden. Meer info www.bijzonderbrabants.nl
Twitter
Facebook
Website
Instagram
LinkedIn
Webshop Bijzonder Brabants
Bijzonder Brabants voor: 
  • (H)eerlijke verse bijzondere groente
  • Potjes met ouderwets ingemaakte groente
  •  Arrangementen, evenementen en vergaderen
Bijzonder Brabants
Breemortelweg 21
5753 RH  Deurne
06 - 46 11 56 13  
info@bijzonderbrabants.nl

Met vriendelijke groe(n)ten,
Boer Henk

Afmelden nieuwsbrief 


This email was sent to ramon@trendo.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bijzonder Brabants · Breemortelweg 21 · Deurne, NB 5753 RH · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp