3 kleuren aardappel uit de oven

Ingrediënten

  • 500 gram Blauwe Sint Galler aardappelen
  • 500 gram Rote Emma aardappelen
  • 500 gram Raja aardappelen
  • olijfolie
  • Enkele takjes rozemarijn en tijm
  • vier teentjes verse knoflook of knoflookpoeder
  • peper
  • zeezout

Bereidingsstappen

1. Was de aardappelen, niet schillen;
2. Snijdt de aardappelen in hap klare blokjes en doe die in een kom;
3. Giet wat olijfolie over de aardappelen;
4. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn (en tijm) en verdeel ze over de aardappelen;
5. Hak de teentjes knoflook fijn en verdeel die over de aardappelen;
6. Bestrooi met vers gemalen peper en zeezout;
7. Meng de aardappelen met de ingrediënten en doe ze in een ovenschaal of op een bakplaat;
8. Zet de aardappelen 45 minuten in de oven bij 200 graden. Schep ze af en toe een keer door elkaar zodat ze aan alle kanten goed bruin worden.



Blaue Sint Galler

Blaue Sint Galler

Solanum tuberosum

Zwart of paarsschillig ras voor fijnproevers dat zijn oorsprong kent in Zwitserland. De schil is dieppaars tot bijna zwart en het knolvlees is paars, gewolkt of wit.
Rote Emma

Rote Emma

Solanum tuberosum

Een pittige, roodgekleurde aardappel met een lange, ovalen vorm. Een originele vervanging voor de normale aardappel.
Raja

Raja

Solanum tuberosum

De Raja aardappel hebben een gelijkmatige vorm met rode schil en een gele vleeskleur. Deze aardappel groeit dit jaar voor het eerst in de groentetuin van Bijzonder Brabants en is resistent voor de aardappelziekte phytophtera.
Alouette

Alouette

Solanum tuberosum

De Alouette is een vrij grove, ovaallange aardappel met een diep rode schilkleur, vlakke ogen en een gele vleeskleur. De Alouette poten als de nacht temperatuur boven de 8 graden is. De Alouette heeft een goede phytophthora resistentie in zowel loof als knol en is resistent tegen aardappel-moeheid. Oogsten na 100-110 groeidagen.