Aardappel twister

Ingrediënten

  • Sateprikkers                      
  • Aardappels
  • Kruiden ( naar keuze Rozemarijn , smokey BBQ , paprika poeder , zout , Cayenne poeder enzovoort.)
  • Frituurpan
  • Chips draaier

Bereidingsstappen

  1. Verwarm de frituurpan op 175 graden Celsius.
  2. Haal het zand van de aardappels af met behulp van een borsteltje
  3. Spoel de aardappels schoon met water.
  4. Leg saté prikkers in een bak met koud water.
  5. Draai met behulp van de chips draaier lange wokkels.
  6. Houd de gedraaide wokkel dicht tegen elkaar aan en steek hier een saté prikker doorheen.
  7. Trek de wokkel weer uit elkaar op het stokje.
  8. Bak de Patato twister 2.30 min in de frituurpan tot ze een krokant korstje hebben.
  9. Laat de Patato twisters uitlekken op een stukje keuken papier of mandje.
  10. Besprenkel de Patato twisters als ze nog warm zijn met kruiden naar keuze ( Rozemarijn , smokey BBQ , paprika poeder , zout , Cayenne poeder enzovoort.)


Rote Emmalie (rood)

Rote Emmalie (rood)

Solanum tuberosum

De Rote Emmalie is geen oud ras. Het is een kruising tussen de variëteiten La Ratte, Baltica, Highland Burgundy Red en het oude Peruaanse landras Huamantango. De smaak is delicaat kruidig ​​en aromatisch. De schaal is glad met platte ogen en de vorm is gewoon prachtig. Het rode vruchtvlees is een lust voor het oog. Rote Emmalie heette voorheen Rote Emma. De naam moest worden gewijzigd omdat deze overlapte met een ander ras.
Blauwe Sint Galler

Blauwe Sint Galler

Solanum tuberosum

Zwart of paarsschillig ras voor fijnproevers dat zijn oorsprong kent in Zwitserland. De schil is dieppaars tot bijna zwart en het knolvlees is paars, gewolkt of wit.
Nieks Witte / Bionica

Nieks Witte / Bionica

Solanum tuberosum

De Bionica wordt ook wel Nieks Witte genoemd, genaamd naar de veredelaar Niek Vos. De Bionica is een middelvroege licht kruimige witvlezige aardappel. De Bionica is resistent voor de aardappelziekte Phytopthora, dit is een schimmel waarbij de bladeren van de aardappel plant in een paar dagen zwart worden. Via de stengel wordt de aardappel besmet en ontstaat dan knolrot.