Aardappelsalade 3 kleuren
Ingrediënten
- 500 gram Blauwe Sint Galler aardappelen
- 500 gram Rote Emma aardappelen
- 500 gram Alouette aardappelen
- 400 gram creme frache
- 6 eetlepels mayonaise
- 100 gram Bijzonder Brabants geweckte augurken
- 40 gram verse bieslook
- 100 ml azijn
- 4 eetlepels mosterd
- zout en peper
voor 6 personen
Bereidingsstappen
- Was de aardappelen, niet schillen;
- Kook de aardappelen en laat ze daarna afkoelen;
- Snijdt de aardappelen in blokjes;
- Meng de creme frache, mayonaise, mosterd en azijn door elkaar;
- Voeg dit mengsel toe aan de aardappelblokjes;
- Snijdt de geweckte augurken met ui stukjes in kleine stukjes en voeg dit toe;
- Snijdt de bieslook fijn en voeg die toe;
- Salade goed mengen;
- Laat de salade een nachje staan, zodat de smaak in de aardappels trekt.