Aardappelsalade 3 kleuren

Ingrediƫnten

  • 500 gram Blauwe Sint Galler aardappelen
  • 500 gram Rote Emma aardappelen
  • 500 gram Raja aardappelen
  • 400 gram creme frache
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 100 gram Bijzonder Brabants geweckte augurken
  • 40 gram verse bieslook
  • 100 ml azijn
  • 4 eetlepels mosterd
  • zout en peper

voor 6 personen

Bereidingsstappen

  1. Was de aardappelen, niet schillen;
  2. Kook de aardappelen en laat ze daarna afkoelen;
  3. Snijdt de aardappelen in blokjes;
  4. Meng de creme frache, mayonaise, mosterd en azijn door elkaar;
  5. Voeg dit mengsel toe aan de aardappelblokjes;
  6. Snijdt de geweckte augurken met ui stukjes in kleine stukjes en voeg dit toe;
  7. Snijdt de bieslook fijn en voeg die toe;
  8. Salade goed mengen;
  9. Laat de salade een nachje staan, zodat de smaak in de aardappels trekt.