Bijzonder Brabants Hendriks peultje

Ingrediënten

Bereidingsstappen

Koken

De peultjes worden 2 – 4 minuten gekookt in ruim kokend water met een snufje zout.

Wokken

De peultjes op hoog vuur maximaal 2 minuten in de wok, dan blijven ze lekker knapperig.
 

Stomen

Je kunt peultjes ook uitstekend 2 – 4 minuten stomen in een mandje boven een laag kokend

water of in de steamer. Dan blijven ze extra groen en knapperig. 

Salade

Kan ongekookt als fijn gesneden reepjes in de in de

dwarsrichting gesneden.



Hendriks en Sweet Horizon

Hendriks en Sweet Horizon

Pisum Sativum

Op boerderij de Breemortel worden twee rassen peulen geteeld; de Hendriks en de Sweet Horizon. De Sweet Horizon peul groeit lang door, met een lange oogstperiode. De Hendriks peul is een zeer betrouwbaar en sterk ras, dat weinig gevoelig is voor Fusarium (schimmel). De Sweet Horizon peul is een ras dat niet gevoelig is voor de meeldauw (schimmel). Het biologische zaad van de Hendriks is afkomstig van de Bolster en van de Sweet Horizon van Bingenheimer Saatgut. Beide zaadleveranciers zijn  specialist in biologische zaden .