Bonenpuree voor op de boterham/toast

Ingrediënten

8 boterhammen
 

1 blik bonen (of 250 g zelfgekookte bonen)

1 blikje tonijn op olijfolie (netto: 110-120 g)

3 ansjovisfilets

2 eetlepels kappertjes

paar takjes platte peterselie

1⁄2 citroen

ferme scheut extra vergine olijfolie

zwarte peper uit de molen

Bereidingsstappen

Spoel de bonen goed af in een vergiet onder de kraan en laat uitlekken. Zelfgekookte bonen hoeven

alleen maar uit te lekken. Doe ze samen met de eveneens 4 uitgelekte (maar niet afgespoelde) tonijn

en ansjovis in een keukenmachine. Voeg een ferme kneep citroensap toe en pureer. Voeg dan van

bovenaf net zoveel olijfolie toe tot het een smeuïge massa is. Of nog wat extra citroensap. Breng het

geheel op smaak met versgemalen peper - zout zal niet nodig zijn dankzij de ansjovis. Maal er op het

laatst nog wat peterselie door. Proef!