Courgette op de barbecue

Ingrediënten

Bereidingsstappen

Courgette in schijfjes van ongeveer 1 cm snijden.

Besprenkel de schijfjes met olijfolie

Beetje kruiden op strooien bv. peper.

Op de barbecue garen.Lebanese White Bush

Lebanese White Bush

Cucurbita Pepo

Een oud ras voor de liefhebber van witte vruchten. Het vruchtvlees is heel licht groen    
Ola Gabriella

Ola Gabriella

Cucurbita Pepo

De ‘Ola Gabriella’ is mooie langwerpige smakelijke  courgette. Het is een hybride (kruising) courgette. Het zaad komt van de biologische zaadteler De Bolster. Zeer productieve, gele courgette met een milde, zoete smaak. Door parthenocarpie worden al vroeg in het seizoen vruchten gezet. Parthenocarpie betekent, dat het niet nodig is, dat de stamper bestoven wordt met stuifmeel, om een vrucht te vormen. Dus er zijn geen mannelijke bloemen nodig. Doordat de vruchtontwikkeling langzaam verloopt, kunnen de courgettes gerust iets langer aan de plant blijven zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit. De courgettes kunnen het beste geoogst worden met een lengte van 20-25 cm. Ze hebben dan een fijne textuur en een milde, zoete smaak.
Tondo Chiaro Di Nizza

Tondo Chiaro Di Nizza

Cucurbita Pepo

Middel kleine ronde courgette met aan de oppervlakte iets wat donkergroene ribben, tussen de ribben is de vrucht groen- geel gestippeld. De vrucht heeft een bijzonder lekker vruchtvlees.
Zucchini

Zucchini

Cucurbita Pepo

Deze vrij donkergroene is middenvroeg oogstbaar. De plant heeft een open groeivorm, hierdoor is hij makkelijk te oogsten. wanneer de vrucht jong geoogst wordt is hij op zijn lekkerst.