Geroosterde flespompoen met linzen en dolcelatte

Ingrediënten

1  Grote flespompoen 1,5 kilo

2  grote rode uien  (320 gram)

100 gr puy linzen (of 235 gr linzen uit blik)

1 teen knoflook

10 gr salieblaadjes

10 gr dragonblad

5 gr peterselieblad

5 gr muntblad

1 grote citroen

100 gr dolcelatte kaas

3 eetlepels olijfolie

Peper en zout

Bereidingsstappen

1.   Verhit de oven op een temperatuur van 220 graden;
2.   De flespompoen ongeschild over de lengte doorsnijden, pitten verwijderen en in 1 cm dikke halve maantjes of parten snijden;
3.   Rode uien schillen en in 3 cm brede parten snijden;
4.   Rasp 1,5 theelepel schil van de citroen en pers er 2 eetlepels citroensap uit.
5.   Hak teent knoflook fijn;
6.   Peterselieblad, dragonblad en muntblad wassen en grof snijden;
7.   Dolcelatte kaas in stukjes van 2 cm scheuren;
8.   Doe de pompoen en de uien in een grote kom met 2 eetlepels olijfolie, salieblaadjes,  ¼ theelepel zout en royaal peper. Meng alles goed en verdeel het op een met bakpapier beklede bakplaat;
9.   Rooster de groenten 20-25 minuten in de oven tot dat ze gaar en goudbruin zijn. Laat ze daarna 10 minuten afkoelen;
10. Bij gedroogde linzen, een grote pan half vol water aan de kook brengen en voeg dan de linzen toe. Draai het vuur halfhoog en laat de linzen in 20 minuten gaar koken;
11. Giet de linzen af en doe ze in een grote kom en laat ze iets afkoelen. Voeg dan de citroenrasp, citroensap, kruiden, knoflook en ¼ theelepel zout en een eetlepel olijfolie toe. Roer alles door elkaar;
12. Voeg de gegrilde groenten aan de kom toe en roer alles door elkaar;
13. Stort alles in een schaal verdeel er de dolcelatte kaas over en besprenkel met een beetje olijfolie.

Smakelijk eten                                          Bron:  kookboek Simpel van Ottolenghi



Butternut Liscia

Butternut Liscia

Cucurbita Moschata

De Butternut is beige van kleur, en is langwerpig van vorm. De smaak van de Butternut is boterzacht, jong geoogst is hij met schil en al eetbaar.
Red Tide

Red Tide

Allium cepa

De ui is een plant uit de lookfamilie. De Red Tide is een middenvroege rode hybride ui met goede doorkleuring, uitstekende opbrengst en goede bewaareigenschappen. De Red Tide is een zaai ui, die ook prima gezaaid kan worden in perspotjes.
Salie

Salie

Salvia officinalis

De overblijvende plant heeft paars grijze bladeren met mooie blauwe bloemen die erg geliefd zijn door de bijen. De jonge bladeren en de bloemen kunnen rauw gegeten worden. Bevat vitamine K, verbetert het brein, werkt anti-verouderend, hulpzaam bij artrose, aderverkalking en astma.