Frittata van groene bladgroenten en frisse tomatensalsa

Ingrediënten

900 g snijbiet, wilde spinazie of andijvie

12 eieren

3 teentjes knoflook

scheut milde olijfolie

250 g (schapen)feta

70 g pecannoten

 

Tomatensalsa:

6 middelgrote tomaten

3 stengels lente ui

1,5 dl extra vierge olijfolie

1⁄2 citroen

6 takjes verse munt

zout en peper uit de molen

honing evt.

Bereidingsstappen

  1. Tomatensalsa: tomaten wassen, halveren en zaadlijsten
  2. verwijderen
  3. Tomaten in mooie brunoise snijden
  4. Lente ui schoonmaken, wassen en in dunne ringetjes snijden
  5. Muntblaadjes in flinterdunne reepjes snijden of knippen
  6. Tomaat, munt en lente ui mengen
  7. Citroen uitpersen
  8. Olijfolie met citroensap, zout en peper uit de molen mengen
  9. Bladgroenten zeer goed wassen en goed uit laten lekken
  10. Bladgroenten in een wok of andere pan goed laten slinken
  11. Bladgroenten uit laten lekken en uitknijpen
  12. Knoflook pellen en fijn snipperen
  13. Eieren loskloppen met peper, veel zout en de knoflook
  14. Bladgroenten grof hakken en toevoegen aan de eieren
  15. Ovengrill op hoogste stand zetten
  16. In ovenvaste koekenpan olie verhitten
  17. Groenten-eimengsel toevoegen en bakken totdat de onderzijde goudbruin is, maar de bovenzijde nog niet gestold
  18. Feta en pecannoten over de frittata verkruimelen
  19. De frittata nog enkele minuten onder de grill zetten totdat de bovenzijde gestold is
  20. De dressing voor de salsa opnieuw kloppen en toevoegen aan het tomatenmengsel
  21. Frittata storten, in 10-12 puntjes snijden en warm of lauw serveren samen met de frisse tomatensalsa