Geroosterde aardperen met rozemarijn

Ingrediënten

750 gram verse aardperen

 2 Noord Hollandse rode uien

2 takjes rozemarijn

1 bol knofloop

4 eetlepels olijfolie

Zout en peper naar smaak

Bereidingsstappen

  1.  Leg de aardperen een half uurtje in lauwwarm water en borstel deze schoon;
  2.  Verwarm de oven voor op 200 graden;
  3.  Snijd de aardperen in dunne plakjes;
  4.  Schil de rode uien en snijd in parten;
  5.  Maak de tenen knoflook los en schil deze;
  6.  Doe de blaadjes van de takjes rozemarijn;
  7.  Doe op de bakplaat bakpapier;
  8.  Verdeel aardpeer schijfjes over de bakplaat;
  9.  Leg de tenen knoflook tussen de aardperen;
  10.  Bestrooi met de rozemarijn;
  11.  Leg de uien ertussen;
  12.  Besprenkel met de olijfolie;
  13.  Strooi er een beetje zout over;
  14.  In het midden van de oven in 45 minuten gaar laten worden