Gewokte paarse spruiten met gehakt

Ingrediënten

500 gr paarse spruiten

400 gr aardappelschijfjes of krieltjes

125 gr cashewnoten

4 tl tomatenpuree

400 gr rundergehakt

1 ui, gesnipperd

paprikapoeder en olijfolie

Bereidingsstappen

  1.  Meng de ui en wat paprikapoeder door het gehakt en draai er kleine balletjes van (rullen kan natuurlijk ook).
  2. Maak de paarse spruiten schoon en halveer ze of snijd ze in vieren.
  3. Verhit wat olie in de wokpan en roerbak het gehakt in de wok.
  4. Voeg de paarse spruitjes toe en wok ze in circa 20 minuten zachtjes gaar en krokant.
  5. Bak de aardappelschijfjes of krieltjes in een aparte koekenpan.
  6. Voeg de aardappelschijfjes toe aan het spruiten-gehaktmengsel en meng de tomatenpuree en de cashewnoten erdoor heen.
  7. Serveer het gerecht met eventueel schijfjes komkommer of een salade