Kapucijners met mosterd roomsausje en spekjes

Ingrediënten

1500 gram verse kapucijners

circa 2 eetlepels mosterd

6 sjalotjes fijngesnipperd

20 gram boter,

2 dl creme frache

100 g spekblokjes,

Zout en peper.

Bereidingsstappen

  1. Dop de kapucijners en was ze.
  2. Kook de kapucijners in circa 15 minuten gaar in ruim kokend water met zout.
  3. Smelt de boter in een pan en fruit daarin de sjalotjes in 2-3 minuten glazig.
  4. Bak even apart de spekjes in een paar minuutjes en voeg deze aan de ui toe.
  5. Roer dan de creme fraiche erdoor,
  6. Giet de kapucijners af en roer ze door het creme fraiche mengsel.
  7. Voeg naar smaak de mosterd, zout en peper toe.


Blauwschokkers Desiree

Blauwschokkers Desiree

Pisum Sativum

De ‘Blauwschokkers Desiree’ zijn paarsgekleurde kapucijners. De planten groeien naast een net omhoog tot een hoogste van 50 tot 80 centimeter. Een andere naam voor de kapucijner is velderwt. Oudere veel gebruikte benamingen zijn: schokkererwt, vale erwt en grauwe erwt. In de krijgsmacht worden kapucijners vanouds raasdonders genoemd. Kapucijners zijn klimplanten die bloeien met purperen bloemen, de peulen zijn blauw/paars gekleurd.De kapucijner is een oud gewas en wordt al ten minste 7000 jaar geteeld. De oudste vondsten dateren uit archeologische opgravingen in Turkije.
Blauwschokkers Ezetha

Blauwschokkers Ezetha

Pisum Sativum

Een andere naam voor de kapucijner is velderwt. Oudere veel gebruikte benamingen zijn: schokkererwt, vale erwt en grauwe erwt. In de krijgsmacht worden kapucijners vanouds raasdonders genoemd. De Texelse bijnaam is grauwe ganzen. Kapucijners zijn klimplanten die bloeien met purperen bloemen, de peulen zijn blauw/paars gekleurd. De kapucijner is een oud gewas en wordt al ten minste 7000 jaar geteeld.