Lupine burger

Ingrediënten

  • 300 gram gekookte lupine, ongepeld
  • 140 gram rode paprika
  • 125 gram winterwortel (halve wortel)
  • 70 gram  ui, 
  • 4 gram verse knoflook
  • 3 gram kerriepoeder
  • 9 gram  sambal manis
  • 70 gram havermeel
  • 12 ml water 
  • 2 eieren
  • zout en peper (0,11 gram peper en 0,30gram zout)
  • zonnebloem olie (voor te bakken)

Bereidingsstappen

1. Snijd de ui, knoflook en de paprika in kleine blokjes;
2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 5 minuten, voeg dan de paprika en gesnipperde knoflook toe en bak die nog 5 minuten mee;
3. Maal 150 gram lupinebonen grof in de keukenmachine en doe ze in een mengschaal;
4. Maal de overbebleven 150 gram lupinebonen de keukenmachine, samen met de gebakken eieren, ui, knoflook en paprika tot een puree:
5. Rasp de wortel grof:
6. Voeg nu alle ingrediënten (geraspte wortel, grove lupinebonen, puree, havermeel, sambal, water, peper en zout) bij elkaar en kneed het goed door elkaar;
7. Maak er vijf burgers van.
8. Bak de burgers in olie in een koekenpan op midden hoog vuur goudbruin.



Witte gedroogd

Witte gedroogd

Lupinus Albus

Yellow Stone

Yellow Stone

Daurus Carota

De ‘Yellowstone’ is een vroege gele wortel met een hoge opbrengst. De wortel is lekker zoet en redelijk groot.
Red Tide

Red Tide

Allium cepa

De ui is een plant uit de lookfamilie. De Red Tide is een middenvroege rode hybride ui met goede doorkleuring, uitstekende opbrengst en goede bewaareigenschappen. De Red Tide is een zaai ui, die ook prima gezaaid kan worden in perspotjes.