Lupine soep

Ingrediënten

  • 250 gram wortels (2 stuks)
  • 140 gram uien (2 stuks)
  • 325 gram zoete aardappel (1 grote)
  • 400 gram tomaten (4 stuks)
  • 3,25 gram koriander
  • 2 liter water
  • 8 gram ras el hanout
  • 3 gram curry/kerriepoeder
  • 4 gram komijnpoeder
  • 2 gram peper
  • 10 gram zout
  • 50 mililiter olijfolie
  • 500 gram lupinebonen gekookt
  • 300 gram flespompoen
  • 1 groente bouillonblokje

Bereidingsstappen

1. Snijd de groentes in stukken:
2. Doe de wortel, ui, zoete aardappel, tomaat en koriander in de pan en breng dit aan de kook met 2 liter water. Daarna 30 minuten doorkoken op laag vuur;
3. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer;
4. Voeg de ras el hanout, curry/kerriepoeder, zwarte peper, zout, komijnpoeder, olijfolie, groentebouillonblokje lupinebonen en pompoenblokjes toe en breng dit aaan de kook:
5. Laat het 35 minuten koken;
6. Voeg zout en peper toe naar smaak.



Witte lupine Sulimo gedroogd

Witte lupine Sulimo gedroogd

Lupinus Albus

White Satin

White Satin

Daurus Carota

De ‘White Satin’ is een fijne witte wortel. De wortel is zoet van smaak en heeft een knapperige structuur.
Red Tide

Red Tide

Allium cepa

De ui is een plant uit de lookfamilie. De Red Tide is een middenvroege rode hybride ui met goede doorkleuring, uitstekende opbrengst en goede bewaareigenschappen. De Red Tide is een zaai ui, die ook prima gezaaid kan worden in perspotjes.
Flespompoen Walnut

Flespompoen Walnut

Cucurbita Moschata

De Walut is een populaire buternut, beige van kleur, en is langwerpig van vorm. Vanwege de vorm wordt deze pompoen ook flespompoen genoemd. De Walnut  wordt vaak voor de versmarkt geteeld. De vrucht heeft een kleine zaadholte, heeft een goede smaak en is lang houdbaar. Jong geoogst is de flespompoen met schil en al eetbaar
Beauregard

Beauregard

Ipomoea batatas

De bataat of zoete aardappel is een plant uit de windefamilie. Het is, anders dan de naam doet vermoeden, geen familie van de aardappel, die tot de nachtschadefamilie behoort. De zoete aardappel is een inulinehoudende knol en een verdikking van de wortels. Oorspronkelijk wordt dit bekende knolgewas al meer dan 5000 jaar geteeld in Zuid-Amerika, maar inmiddels is deze belangrijke koolhydratenbron over de hele (tropische) wereld verspreid. In Noord-Europa is de teelt in de zomer steeds beter te doen. De Beauregard bataat heeft oranje vruchtvlees.