Meiraap met honing en hazelnoot

Ingrediƫnten

800 gram Meirapen (3 of 4 meirapen)

25 gram roomboter

100 gram hazelnoten

1 eetlepel honing

1 eetlepel verse tijm (alleen de blaadjes)

Bereidingsstappen

  1. Snijd een vlakje van de onderkant en bovenkant van de rapen. Snij de rapen in blokjes van 1 cm3.
  2. Verwarm klontje roomboter in hapjespan.
  3. Voeg 100 ml water en de honing toe.
  4. Laat 5 minuten met de deksel op de pan stoven.
  5. Neem de deksel van de pan en laat enkele minuten stoven zodat het vocht kan verdampen.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Rooster ondertussen in een koekenpan de hazelnoten goudbruin.
  8. Laat de hazelnoten afkoelen op een bord en hak de noten fijn.
  9. Leg de meirapen op een schaal en bestrooi met hazelnoten en tijm


Platte Witte

Platte Witte

Brassica Rapa

De ‘Platte Witte Mei’ is een snelgroeiend knolgewas. De knolletjes zijn platrond van vorm en bevatten een wit vruchtvlees.