Meiraap soep
                        Ingrediënten
                        500 gram Meirapen (2-5 meirapen)
Bosje Brave Hendrik of Rucola
25 gram roomboter
3 sjalotjes
2 knoflookteentjes
0,6 liter bouillon
Zeezout
peper
                        Bereidingsstappen
                        
	- Verwarm klontje roomboter in de soeppan.
 
	- Snij de sjalotjes en knoflookteentjes grof en smoor ze zachtjes in de roomboter.
 
	- Was en snij de meirapen in kleine blokjes.
 
	- Voeg meirapen bij de sjalotjes en knoflook.
 
	- Laat even smoren en voeg dan de bouillon toe.
 
	- Laat meiraapjes 15 minuten koken’
 
	- Haal de pan van het vuur en pureer de groenten tot een zachte romige massa.
 
	- Voeg naar smaak zeezout en peper toe.
 
	- Was de BraveHendrik (of rucola) en knip deze fijn voor de garnering.
 
	- Giet de soep in een kop en voeg de garnering toe.