Pasta e Fagioli

Ingrediënten

600 gram gare borlottibonen

200 gram fijngesneden tomaten (evt uit blik)

1 rode ui

1 wortel

1 rode paprika

3 tenen knoflook

½ bosje verse basilicum (25 gram)

500 ml kippenbouillon

150 gr pasta (ruote of andere)

60 gram geraspte Parmezaanse kaas

3 eetlepels olijfolie

Zout en vers gemalen peper

Bereidingsstappen

1. Dop de borlottibonen en kook deze in ongeveer 30 minuten gaar in kokend water
2. Verhit de olie in pan op matig vuur en bak hierin de ui, wortel, paprika en knoflook tot de ui glazig is.
3. Schep er de tomaten, basilicum en wat zout en peper door. Laat deze saus 5 minuten pruttelen, of tot hij iets is ingedikt.
4. Schep er de bonen, bouillon en 800 ml water door. Breng de saus opnieuw aan de kook en draai het vuur laag. Laat afgedekt 15 minuten sudderen, of tot de bonen enigzins stukkoken en de saus dikker wordt. Prak met behulp van de bolle kant van een lepel een kwart van de bonen tegen de wand van de pan.
5. Breng de saus weer aan de kook en voeg de pasta toe. Kook deze in 10 minuten beetgaar.
6. Bestrooi de pasta met parmezaanse kaas.Borlotti/Kivits boon

Borlotti/Kivits boon

Phaseolus Vulgaris

Borlotti bonen, dat klinkt mooi zuidelijk, maar het zijn gewoon kievitsbonen. In Nederland noemen we ze zo omdat het patroon op de boontjes aan een kievitsei doet denken.
Red Tide

Red Tide

Allium cepa

De ui is een plant uit de lookfamilie. De Red Tide is een middenvroege rode hybride ui met goede doorkleuring, uitstekende opbrengst en goede bewaareigenschappen. De Red Tide is een zaai ui, die ook prima gezaaid kan worden in perspotjes.
Rodelika

Rodelika

Daurus Carota

De Rodelika is een zaadvaste grote stompe, gladde wortel met intense oranje kleur. Sterke, zoet-aromatische smaak. Uitstekende Brix-waarden, daarom bijzonder geschikt voor hoogwaardige sappen. Brix is een maat voor de hoeveelheid suiker in een waterige vloeistof en geeft aan hoeveel massa-procent van de vloeistof uit suiker bestaat. De oranje wortel is ontstaan door kruisingen. Er wordt aangenomen dat wortelen oorspronkelijk paars waren met een dunne wortel, waarna een mutant optrad die de paarse pigmentatie verwijderde, wat resulteerde in een nieuw ras van gele wortelen.
Red Cherry tomaatjes

Red Cherry tomaatjes

Solanum lycopersicum

De in de open lucht zon gerijpte kleine Red Cherry tomaatjes worden ook wel kerstomaatjes of pingpongtomaatjes genoemd. De meesten smaken extra zoet, een enkeling heeft een zoetzure smaak. Cherry tomaten liggen het dichtst bij de oorspronkelijke soorten, wellicht daardoor zijn ze over het algemeen beter bestand tegen de gevreesde aardappelziekte phytophthora.. De plant vormt talrijke trossen met tientallen smakelijke kleine tomaatjes van ca. 20 gram.