Pasta met snijbiet en room

Ingrediënten

500 gram snijbiet

250 gram pasta

1 grote ui (grof gesneden)

2 tenen knoflook (geperst of fijn gesneden)

250 milliliter slagroom of crème frache

olijfolie

peper

zout

stuk kaas om te raspen

Bereidingsstappen

  1. Zet een pan water op en bereid de pasta;
  2. Was de snijbiet;
  3. Snijd de stelen van de snijbiet in kleine stukken van een halve centimeter;
  4. Snijd het blad grof en bewaar het apart;
  5. Verwarm een pan met dikke bodem en doe er een scheutje olijfolie in;
  6. Bak de ui in de olijfolie, tot die glazig ziet;
  7. Voeg de knoflook toe en bak die even mee;
  8. Voeg de snijbiet stelen toe en bak die ongeveer 3 minuten mee;
  9. Voeg nu het blad toe en bak het nog 5 minuten
  10. Zet het vuur hoog en voeg de slagroom of creme frache toe;
  11. Warm het geheel even goed door;
  12. Na opscheppen op borden de geraspte kaas toevoegen.