Pasta met snijbiet en room
Ingrediënten
500 gram snijbiet
250 gram pasta
1 grote ui (grof gesneden)
2 tenen knoflook (geperst of fijn gesneden)
250 milliliter slagroom of crème frache
olijfolie
peper
zout
stuk kaas om te raspen
Bereidingsstappen
- Zet een pan water op en bereid de pasta;
- Was de snijbiet;
- Snijd de stelen van de snijbiet in kleine stukken van een halve centimeter;
- Snijd het blad grof en bewaar het apart;
- Verwarm een pan met dikke bodem en doe er een scheutje olijfolie in;
- Bak de ui in de olijfolie, tot die glazig ziet;
- Voeg de knoflook toe en bak die even mee;
- Voeg de snijbiet stelen toe en bak die ongeveer 3 minuten mee;
- Voeg nu het blad toe en bak het nog 5 minuten
- Zet het vuur hoog en voeg de slagroom of creme frache toe;
- Warm het geheel even goed door;
- Na opscheppen op borden de geraspte kaas toevoegen.