Pastinaak puree

Ingrediƫnten

Pastinaakpuree is prima te gebruiken als vervanger van aardappelpuree bij diverse gerechten. De oorspronkelijke hutspot was ook gemaakt met pastinaak in plaats van aardappelen. Houdt er wel rekening mee, dat pastinaak een stuk zoeter is dan aardappel. 

  • 1 kilo pastinaak
  • 500 ml melk
  • Beetje citroensap
  • 20 gram boter
  • Zout en peper

Bereidingsstappen

  1. Was de pastinaken
  2. Schil de pastinaken
  3. Snijd in lengterichting in vier kwarten.
  4. Verwijder de vezelige, houtige kern.
  5. Snijd de pastinaak in stukken van gelijke grootte.
  6. Kook in melk gaar in 12 – 18 minuten
  7. Als de pastinaak gaar is, dan afgieten en de melk/kookvocht bewaren
  8. Voeg de boter toe.
  9. Pureer de pastinaak met een staafmixer. Voeg kookvocht toe en pureer tussentijds tot de gewenste dikte is bereikt en een gladde massa is ontstaan.
  10. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. 


The Guernsey

The Guernsey

Pastinaca Sativa

De pastinaak was vroeger het hoofdingrediënt voor de warme maaltijd hij is jammer genoeg vervangen door de aardappel. Deze pastinaak is wit van kleur en vormt mooie lange wortels. Hij kan goed tegen koud weer en kan langere tijd bij vorst in de grond blijven zitten.