Pastinaak soep

Ingrediënten

  • 1  pastinaak (ongeveer 700 gram)
  • 1 flinke ui
  • 1 klontje boter
  • 1,5 l groentenbouillon
  • zout en peper
  • peterselie
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • scheutje room

Bereidingsstappen

  1. Was de pastinaken
  2. Schil de pastinaken
  3. Snijd in lengterichting in vier kwarten.
  4. Verwijder de vezelige, houtige kern.
  5. Snijd de pastinaak in stukken van gelijke grootte.
  6. Schil de ui en snij die in kleine stukjes
  7. Stoof de pastinaak stukjes, samen met de gesnipperde ui, zachtjes in een klontje boter.
  8. Voeg  de bouillon toe.
  9. Laat het geheel een kwartier zachtjes doorkoken.
  10. Pureer de soep met een staafmixer
  11. Roer eventueel door een zeef
  12. Breng de soep op smaak met zout, peper en de mosterd.
  13. Garneer de soep vlak voor het opdienen met fijn gesneden peterselie en roer er een scheutje room door.


Schleswiger Schnee

Schleswiger Schnee

Pastinaca Sativa

De pastinaak was vroeger het hoofdingrediënt voor de warme maaltijd hij is jammer genoeg vervangen door de aardappel. De Schleswiger Schnee pastinaak is een gladde, relatief witte, zeer goed gevormde pastinaak. De bladvoet is slechts licht verzonken. Het ras is productief en gemakkelijk te bewaren. Hij kan goed tegen koud weer en kan langere tijd bij vorst in de grond blijven zitten.