Pastinaak stamppot

Ingrediënten

800 g Stamppot Aardappels

500 g pastinaak

4  uien

2  laurierblaadjes

1  ei

400 g rundergehakt

275 ml magere melk

nootmuskaat

zout

versgemalen peper

8 plakjes gerookt spek

zonnebloemolie

50 g boter

Bereidingsstappen

  1. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
  2. Schil de pastinaak en snijd ze in gelijke stukken.
  3. Pel de uien en snijd ze in 8 stukken.
  4. Zet de aardappels, in een pan, net onder water.
  5. Leg er de uien en de laurierblaadjes boven op.
  6. Leg daarop de pastinaken.
  7. Breng met deksel op de pan aan de kook en kook in circa 20 minuten gaar.
  8. Verwarm 200 ml melk.
  9. Verwijder het laurierblaadje en giet de aardappels en pastinaak af.
  10. Stamp de groente fijn met een pureestamper.
  11. Voeg de warme melk toe en roer, eventueel een klontje boter, door elkaar.
  12. Breng op smaak met zout en peper.