Pastinaak taartjes

Ingrediënten

Rechthoekige bakvorm 20 x 30 cm

250 gram boter

100 gram licht bruine basterdsuiker

100 gram bijenhoning

3 scharreleieren van onze Chaamse hoenders

250 gram cakemeel

300 gram verse pastinaak van boerderij

de Breemortel

110 gram Brabantse walnoten

1 limoen (of 30 ml limoensap)

150 gram roomkaas Monchou

100 gram poedersuiker

Bereidingsstappen

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Smelt de boter op laag vuur.
  3. Roer met een garde de suiker en de honing erdoor tot een gladde massa
  4. Klop de eieren er door heen
  5. Roer het cakemeel er doorheen tot een dik beslag ontstaat
  6. Rasp de pastinaak en hak de walnoten grof en schep dit er door heen
  7. Vet de bakvorm in
  8. Doe het beslag in de bakvorm
  9. Bak de taart in 60 - 70 minuten midden in de oven
  10. Laat de taart buiten de oven 15 minuten afkoelen
  11. Pers de limoen uit
  12. Roer de roomkaas met limoensap en poedersuiker tot een romige crème
  13. Bestrijk de taart met de limoen crème