Petit Boertje
Ingrediënten
- 166 ml Koolzaadolie of 250 gram boter
- 4 scharreleieren
- 150 gram suiker
- 1 sinaasappel
- 120 gram lupinemeel
- 2 theelepels (5 gram) bakpoeder
Bereidingsstappen
- hete lucht oven voorverwarmen op 160°C;
- bakpapier in de bakvorm leggen;
- (roomboter in een pan laten smelten;)
- eieren met suiker mengen.
- de schil van een sinaasappel raspen en dit mengen met 120 gram lupinemeel en 2 theelepels bakpoeder;
- Dit mengsel samen met de koolzaadolie / gesmolten roomboter toevoegen aan de eieren met suiker en mengen;
- Knijp de helft van een sinaasappel uit over het beslag en meng dit;
- Giet het beslag in de bakvorm en laat het circa 60 minuten in de oven staan;
- Als de cake is afgekoeld, maak dan een heerlijke gebonden fruit/groente mengsel voor de toplaag
- Petit Boertjes snijden
Frambozen Rood
Rheum rhabarbarum
Deze rabarber heeft dieprode stelen die van binnen groenwit zijn. De rabarber heeft een fijne smaak, niet te stevig. Rabarber is al meer dan 5000 jaar bekend, zij het aanvankelijk niet als groente maar als geneesmiddel met een laxerende en bloed reinigende werking. In Nederland is het een groentegewas vanaf 1900.
Oranje Sunshine
Rubus idaeus
Deze struik van de Sunshine Framboos wordt ongeveer 1,5 meter hoog. Rubus idaeus 'Sunshine' is een nieuwe Framboos met grote mooie oranje vruchten en zonder doorns/stekels! Wanneer de struik in de bloei is vormt deze kleine witte bloempjes, hierna komen er mooie oranje iets behaarde vruchten aan. Wanneer de vruchten klaar zijn om geoogst te worden laten ze makkelijk los.