Pompoen soep

Ingrediënten

1.2 kg pompoen

2 uien

2 tenen knoflook

250 g wortel Yellow Stone (geel)

3 eetlepels olijfolie

2 laurierblaadjes

1 theelepel komijn (djinten)

1,25 liter kraanwater

1,5 groentebouillontablet

3 druppels tabasco

125 g crème fraîche (bekertje)

Bereidingsstappen

  1. Snijd de pompoen in schijven. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant
  2. Snijd de ui en knoflook fijn.
  3. Borstel de de winterpeen schoon en snijd hem in plakken.
  4. Verhit de olie in een grote pan en bak de pompoen, winterpeen en ui 5 min.
  5. Voeg de knoflook, laurierblaadjes en komijn toe.
  6. Schenk het water erbij en voeg het bouillontablet toe.
  7. Breng aan de kook en laat alles in 40 min. gaar worden.
  8. Verwijder de laurierblaadjes.
  9. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met de tabasco, peper en zout.
  10. Roer de crème fraîche los met een lepeltje, zodat deze smeuïg wordt.
  11. Schep de soep in diepe borden of kommen en schep er crème fraîche op.