Bieten lupineburger
                        Ingrediënten
                        
	- 300 gram gekookte lupine, ongepeld
 
	- 1 rauwe rode biet
 
	- 1 rode ui
 
	- 1 teentje knoflook
 
	- 1 eetlepel appelazijn
 
	- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
 
	- 1 cm verse gemberwortel
 
	- 50 g havermout
 
	- paar eetlepels water
 
	- peper en zout
 
	- eventueel tamari, naar smaak
 
	- plantaardige olie om in te bakken
 
                        Bereidingsstappen
                        
	- Snij de ui in blokjes
 
	- Snij de knoflook fijn;
 
	- Rasp de gemberwortel op een fijne rasp.
 
	- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 5 minuten;
 
	- Voeg dan de gesnipperde knoflook en geraspte gemberwortel toe en bak die nog enkele minuten mee;
 
	- Schil de biet en rasp deze op een grove rasp;
 
	- Doe lupinebonen, het uimengsel, azijn, havermout, water en kruiden in de keukenmachine en maal dit tot een korrelige massa;
 
	- Doe het mengsel in een kom en meng er de biet doorheen;
 
	- Proef en breng het mengsel eventueel nog verder op smaak met kruiden, peper en zout;
 
	- Laat het mengsel 30 minuten rusten;
 
	- Vorm burgers;
 
	- Bak de burgers goudbruin in olie. Doe niet teveel burgers tegelijk in de pan, zodat je ze makkelijk kunt schuiven en omkeren.
 
Tips             
- Verse gemberwortel kun je lange tijd bewaren in de vriezer. De bevroren gember kun je ongeschild raspen en verwerken.
- Tamari is een gefermenteerde sojasaus waar geen tarwe in is verwerkt. Het is een smakelijke vervanger van zout.
- Lekker bij de bietenburgers: augurk en veganaise.
Bron: Powerpeul