Recept voor 4 burgers/16 balletjes
1. Verhit 2 el olie in een koekenpan;
2. fruit ui 5 minuten al omscheppend;
3. Voeg knoflook en champignons toe en bak 3 minuten mee.
4. Voeg paprikapoeder, komijn, mosterd en tomatenpuree toe, roer door en bak 30 seconden mee. Draai het vuur uit en laat afkoelen.
5. Doe lupinebonen, walnoot, ui-champignonmengsel, sambal, zout en peper in de kom van de keukenmachine en pureer middelgrof, tot een op gehakt lijkend deeg.
6. Meng met een lepel havermout en wortel erdoor, dit zorgt voor extra structuur.
7. Vorm met koele handen 4 burgers of 16 balletjes, druk stevig aan.
8. Strooi de maizena op een bord wentel de burgers of balletjes erdoor.
9. Laat burgers of balletjes minstens 30 minuten in de koelkast opstijven.
10. Verhit 2-3 el olie in een koekenpan;
11. Bak de burgers 4 minuten aan elke kant bruin en krokant, of de balletjes in 6 minuten rondom.
Bron: recept Joke Boon Dagblad Trouw 21 mei 2021