Rabarber compote

Ingrediënten

  • 1000 gram rabarberstengels
  • 200 gram (riet) suiker
  • maizena / bindmiddel

Bereidingsstappen

  1. Rabarberstengels schoonmaken en in stukjes snijden van ongeveer 2 cm;
  2. Doe de rabarber en suiker in een pan met beetje water op de bodem, zodat ze niet aanbakken;
  3. Breng dit af en toe roerend aan de kook en laat dit 8 minuten langzaam doorkoken
  4. Afgieten en kookvocht apart bewaren;
  5. Doe de rabarber in een schaal;
  6. Bindt het kookvocht/rabarbersap met een beetje maizena en giet dit over de rabarber.


Frambozen Rood

Frambozen Rood

Rheum rhabarbarum

Deze rabarber heeft dieprode stelen die van binnen groenwit zijn. De rabarber heeft een fijne smaak, niet te stevig. Rabarber is al meer dan 5000 jaar bekend, zij het aanvankelijk niet als groente maar als geneesmiddel met een laxerende en  bloed reinigende werking. In Nederland is het een groentegewas vanaf 1900.
Queen Victoria

Queen Victoria

Rheum rhabarbarum

Het lievelingseten van Queen Victoria uit Groot Brittannië. Hoe langer de rabarber staat, hoe roder de kleur, maar ook: hoe harder de stengels. Echt lekkere, zachte rabarber dient dus jong geoogst te worden.