Rabarbertaart

Ingrediƫnten

Ingrediënten vulling:

400 gram rabarberstengels
20 gram boter
100 gram suiker
Beetje maizena / bloem

Ingrediënten voor de cakebodem

250 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram boter
200 gram suiker
3 scharrel eieren
50 ml melk

Bereidingsstappen

  1. Maak de cakebodem volgens recept op de pak
  2. Laat de cakebodem afkoelen
  3. Rabarberstengels schoonmaken en in stukjes snijden van 1-2 cm;
  4. Doe de 20 gram boter en 100 gram suiker in een pan;
  5. Laat dit karamelliseren;
  6. Voeg de rabarberstukjes toe en kook dit in 10 minuten tot moes;
  7. De moes wat indikken met een beetje bloem of maizena;
  8. Verspreid de rabarbermoes over de cakebodem.


Frambozen Rood

Frambozen Rood

Rheum rhabarbarum

Deze rabarber heeft dieprode stelen die van binnen groenwit zijn. De rabarber heeft een fijne smaak, niet te stevig. Rabarber is al meer dan 5000 jaar bekend, zij het aanvankelijk niet als groente maar als geneesmiddel met een laxerende en  bloed reinigende werking. In Nederland is het een groentegewas vanaf 1900.
Queen Victoria

Queen Victoria

Rheum rhabarbarum

Het lievelingseten van Queen Victoria uit Groot Brittannië. Hoe langer de rabarber staat, hoe roder de kleur, maar ook: hoe harder de stengels. Echt lekkere, zachte rabarber dient dus jong geoogst te worden.