Romige koolraap soep

Ingrediƫnten

Olijfolie

1 ui, gesnipperd

1 teentje knoflook, uitgeperst

1 koolraap (500 gram), geschild en in stukken gesneden

1 of 2 wortels (250 gram), schoongemaakt en in stukken gesneden

eventueel 6 takjes tijm, alleen de blaadjes

1,25 l groentebouillon

125 ml room of crème frache

Zout en peper naar smaak

Extra tijm ter garnering

Bereidingsstappen

  1. Neem een pan met een dikke bodem en verhit hierin wat olijfolie.
  2. Doe de ui in de pan en fruit deze 5 minuten, tot de ui glazig is geworden.|
  3. Doe de knoflook erbij en roer even om.
  4. Als de knoflook begint te geuren, voeg je de koolraap en wortel toe.
  5. Schenk de bouillon erbij en doe de tijm ook in de pan.
  6. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat 20 – 25 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Als de koolraap gaar is, pureer je de soep met een staafmixer of in een blender.
  8. Doe de soep terug in de pan en schenk de room erbij.
  9. Warm de soep nog even op en breng op smaak met zout en peper.
  10. Serveer de soep met extra tijm ter versiering.