Romige maispudding

Ingrediƫnten

Ovenschaal

3 à 4 maïskolven of 500 gr korrels;

3 dl slagroom;

1 afgestreken dessertlepel suiker;

zout & peper;

boter

Bereidingsstappen

  1. Verwarm de oven voor op 160o C.
  2. Om maïskorrels van de kolf te krijgen, plaatst u de kolf verticaal en snijd er met een
  3. (koks-)mes langs de kern de korrels er af. Deze kunnen flink in het rond springen,
  4. dus gebruik een diepe ruime schaal. Schraap nog een keer af voor de restjes en sap.
  5. Één verse kolf maïs levert 150 – 180 gram korrels.
  6. Meng de maïskorrels met de room en suiker (zie opmerkingen) en voeg zout toe, tot
  7. het body krijgt en lekker smaakt.
  8. Voeg wat peper toe.
  9. Vet ovenschaaltjes in met roomboter.
  10. Doe de maïs"pap" erin en leg wat flinters boter erop.
  11. Schuif in de oven voor minstens een half uur.
  12. Kijk af en toe en haal uit de oven als de bovenkant en de rand rond de schaal bruint.