Savooiekool a la Carbonara

Ingrediënten

- 1 savooiekool (ca. 1100 g)
- 250 g spekjes
- 2 tenen knoflook, geperst
- 4 eieren
- 175 g geraspte oude Gouda*
- 25 g versgeraspte Parmezaanse kaas*
* Je zou ook andere kaasmixen kunnen gebruiken. In het originele recept houden ze een 50/50 mix van Parmezaan/Pecorino aan.

Bereidingsstappen

1. Snijd de kool in dunne reepjes.
2. Verhit een anti-aanbak-pan en bak de spekjes tot ze knapperig beginne te worden. Ik heb geen extra vet gebruikt aangezien er voldoende (lekker!) vet uit de spekjes komt.
3. Voeg de knoflook toe en roer even door.
4. Doe de kool erbij, roer een paar keer goed door, zet het vuur laag en doe het deksel op de pan.
5. Laat koken (af en toe doorroeren) tot de kool zacht wordt, maar nog wel een beetje ‘bite’ heeft (afhankelijk ook van je eigen smaak).
6. De eieren wat loskloppen en met de kazen mengen.
7. Haal de kool van het vuur en meng snel het kaas-ei-mengsel erdoor.
8. De spekjes en de kaas zijn al zout genoeg, maar je zou eventueel nog wat versgemalen zwarte peper toe kunne voegen.



Wirsing

Wirsing

Brassica oleracea var. sabauda

Wirsing Dunkelgrüner Putjes is een aantrekkelijke savooiekool voor de nazomer en herfst  met blaren en middelgrote kroppen die bovenaan licht roosvormig opengaan. De harmonieus gelaagde, bijzonder aantrekkelijke, donkergroene buitenste bladeren en het relatief uniforme groeipatroon zijn kenmerkend. Het Demeter zaad is vermeerderd op de Beersche Hoeve.