Toscaanse palmkool met gebakken spekjes en pasta

Ingrediënten

500 gram palmkool

250 gram pasta

250 gram spekjes

2 teentjes knoflook

1 bouillonblokje

2 uien gesnipperd

2 ciabatta broodjes

boter

olijfolie

zout

peper

Bereidingsstappen

  1. Was de palmkool en snijdt in stukken van 3 - 5 centimeter. Snipper de ui en de knoflook.
  2. Maak de bouillon met 500 ml. kokend water en het bouillonblokje. 
  3. Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Bak spek, fijngesneden sjalot en knoflook in een klein beetje olie en voeg halverwege een klont boter toe.
  5. Doe een klont boter in een andere pan en doe de stukken palmkool erbij. Voeg wat
  6. groentebouillon toe en blancheer de kool zeker een kwartier. Proef of je hem al zacht genoeg
  7. vindt, blancheer anders nog even verder evt. onder toevoeging van wat extra bouillon. Voeg als
  8. laatste het uitgebakken spek met ui en knoflook toe, roer en verwarm goed door en breng op
  9. smaak met wat zout en peper.