Venkel met risotto schotel
Ingrediënten
- 1 venkel
- 1 ui
- 1 knoflookteentje
- 1 klontje boter
- 200 gram risotto
- 1 glas witte wijn, pastis of Martini
- 1 liter kippenbouillon van blokje
- Peper
- Geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingsstappen
- Klontje boter verhitten in de pan en hierin de
- gesneden ui , gesneden venkel en het
- knoflookteentje zachtjes glazig laten worden (niet
- bruin).
- Risotto toevoegen en gedurende 3 minuten licht smoren.
- Glas witte wijn, pastis of Martini toevoegen.
- Liter kippenbouillon erbij roeren. Roeren gedurende 20 – 25 minuten.
- Peper en geraspte Parmezaanse kaas toevoegen.
Solaris
Foeniculum Vulgare
Knolvenkel ziet er uit als een witte bol maar is eigenlijk een samen-gegroeide laag van verdikt blad van de plant. Vooral in Zuid-Europa wordt knolvenkel veel verbouwd en is de knol een belangrijk ingrediënt van onder meer salades. Het zaad is afkomstig van Bejo en is biologisch geteeld. De knolvenkel Solaris is een hybride ras.