Venkel met risotto schotel

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 1 klontje boter
  • 200 gram risotto
  • 1 glas witte wijn, pastis of Martini
  • 1 liter kippenbouillon van blokje
  • Peper
  • Geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingsstappen

  1. Klontje boter verhitten in de pan en hierin de
  2. gesneden ui , gesneden venkel en het
  3. knoflookteentje zachtjes glazig laten worden (niet
  4. bruin).
  5. Risotto toevoegen en gedurende 3 minuten licht smoren.
  6. Glas witte wijn, pastis of Martini toevoegen.
  7. Liter kippenbouillon erbij roeren. Roeren gedurende 20 – 25 minuten.
  8. Peper en geraspte Parmezaanse kaas toevoegen.


Solaris

Solaris

Foeniculum Vulgare

Venkel ziet er uit als een witte bol maar is eigenlijk een samen-gegroeide laag van verdikt blad van de plant.