Wortelpeterselie puree met appel

Ingrediƫnten

  • 500 g wortelpeterselie
  • 2 appels
  • olijfolie
  • 2 teentje knoflook
  • Water
  • peper en zout

Bereidingsstappen

  1. Schil de peterseliewortels en snij ze in dunne plakjes.
  2. Schil de appel, verwijder het klokhuis in snij hem in blokjes.
  3. Doe een beetje olie in een pan en voeg de wortelpeterselie en de appel toe.
  4. Hak de knoflookteen fijn en voeg deze ook toe.
  5. Laat het geheel 1 à 2 minuten bakken en voeg dan 2 eetlepels water toe. Doe de deksel op de pan en laat het geheel onder regelmatig roeren op een matig vuur ongeveer 15 minuten stoven of totdat de wortelpeterselie zacht is. Eventueel extra water toevoegen als te droog is;
  6. Haal de pan van het vuur, voeg één à twee eetlepels olijfolie toe en pureer het geheel met een stamper of met de staafmixer.


Halflange

Halflange

Petroselinum crispum

De wortelpeterselie is een variëteit van de peterselie, die hoofdzakelijk voor zijn tot 15 cm lange, witte penwortel wordt gekweekt. De wortel lijkt op een kleine uitvoering van de pastinaak. De smaak lijkt op pastinaak en knolselderij. De wortel is rijk aan caroteen, vitamine B2 en vitamine C .