Wortelpeterselie soep

Ingrediƫnten

  • 500 gram wortelpeterselie
  • 500 gram aardappels
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • laurier
  • 2 eetlepels (grove) mosterd
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingsstappen

  1. Pel de ui en snijd deze in stukjes. Doe hetzelfde met het teentje knoflook.
  2. Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes aan.
  3. Schil de wortelpeterselie en snijd deze in blokjes.
  4. Doe de wortelpeterselie in de pan en meng alles goed door elkaar. Laat een paar minuten op zacht vuur meebakken.
  5. Schil de aardappels en snijd in blokjes.
  6. Doe de aardappels samen met 1 blaadje laurier en 1 liter groentebouillon in de pan en breng alles aan de kook.
  7. Zet het vuur laag en laat de soep 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen tot de aardappels gaar zijn.
  8. Pureer de soep met een staafmixer fijn.
  9. Roer 2 eetlepels mosterd door de soep.
  10. Proef, en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

Eventueel garneren met fijngesneden dille stukjes gerookte makreel.



Halflange

Halflange

Petroselinum crispum

De wortelpeterselie is een variëteit van de peterselie, die hoofdzakelijk voor zijn tot 15 cm lange, witte penwortel wordt gekweekt. De wortel lijkt op een kleine uitvoering van de pastinaak. De smaak lijkt op pastinaak en knolselderij. De wortel is rijk aan caroteen, vitamine B2 en vitamine C .