Zomerse salade van spekbonen

Ingrediënten

600 gram verse spekbonen,

200 gram kerstomaatjes

3 hardgekookte eieren

2 blikjes tonijn in water (naturel),

10 olijven, een flinke eetlepel kappertjes,

6 el olijfolie,

2 el balsamicoazijn,

1 el mosterd,

peper en zout naar smaak.

Bereidingsstappen

  1. Breek de spekbonen in stukken van ongeveer 3 cm en kook ze beetgaar.
  2. Snijd de tomaten in twee of drie stukken en de eieren in plakjes.
  3. Spoel de kappertjes even af
  4. Snijd de olijven in kleine plakjes.
  5. Laat de tonijn uitlekken.
  6. Doe de olie, azijn, mosterd, zout en peper in een slakom en meng ze.
  7. Voeg hier de groentes, eieren, tonijn en olijven aan toe en roer het geheel door elkaar.
  8. Maak het af met de kappertjes.


Neckarkonigin spekboon

Neckarkonigin spekboon

Phaseolus vulgaris

Spekboon is eigenlijk een te ordinaire naam voor deze Königin; Chateaubriandboon of iets dergelijks zou passender zijn. De Neckarköningin geeft volle, vlezige, slanke bonen van 25 cm lang.